tisdag 22 oktober 2013

Ultraljud


Tänk.. Lilla grodans fötter är strax över 2cm långa. Det var så stor hela grodan var första gången vi var på ultraljud (v. 10).

Den lilla fisen tyckte inte att den skulle ligga still detta ultraljud, så vi fick ingen jättebra bild på grodan. Men vi fick se fina små fötter, händer, njurar, magsäck, hjärtat och dess fyra kammare, ansiktet, hjärnan och ryggraden. Mäktigt. Ca 16cm är lillfisen nu. Det är ju så man blir tårögd!

Redan innan dagens RUL har jag och Johan bestämt oss för att gå till en privatklinik för ultraljud som finns här i Linköping. Där får vi se den lille i 3d, veta kön (det får man inte på sjukhuset i LKPG) och där går läkaren igenom allt med bebisen mycket mer noggrant. Det har alltid känts lite "hafsigt" på ultraljuden på sjukhuset och som att man inte blir tagen på riktigt allvar. Min vän Amanda var där under hennes graviditet och tyckte att det var hur bra som helst, att läkaren var riktigt noggrann och att det kändes bra att gå igenom hela bebisen ordentligt för att se hur tillväxten ser ut. ...och hur fränt är det inte att se den lille i 3d? Så den 22/11 har vi bokat tid. Så om en månad!


1 kommentar:

  1. Det var mycket bättre bild än vad vi fick ^^ Söt liten rackare :)

    SvaraRadera